Tochitură de porc cu cârnați afumați

Apare în Mancare gatita, Carne de porc, Mancaruri

Tochitură de porc cu cârnați afumați
6 voturi
5 6

Tochitura de porc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face din carne de porc. Este foarte bună cu mămăliguță și ou ochi și sunt atâtea feluri de a o pregăti, încât o puteți adapta foarte ușor la gusturile și preferințele voastre. 

Tochitura poate fi făcută în mai multe feluri, poate conține și organe de porc (ficat), iar cârnații pot să lipsească dacă nu vă plac. Varianta pe care v-o prezentăm astăzi este una simplă, doar cu carne macră și cârnați afumați, care dau un gust aparte tochiturii. Aceștia sunt ingredientul cheie, iar aroma de fum va face diferența. 

Ingrediente

  • 500 g carne macră de porc
  • 300 g cârnați afumați
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin roșu
  • 200 g suc de roșii
  • 1/2 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • mămăligă
  • 1 ou ochi
  • brânză telemea
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Tăiați carnea de porc cubulețe. Puneți carnea la călit în puțin ulei și, după câteva minute, adăugați vinul roșu și foile de dafin, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă până când se evaporă vinul. Mai adăugați apă dacă este cazul, astfel încât carnea să fie acoperită de lichid.

Puneți cimbrul, sucul de roșii, sare, piper și amestecați. Tăiați cârnații felii groase și adăugați-i în vas. Mai lăsați la foc 30 de minute, până când cârnații s-au gătit.

La final, puneți paprika și usturoiul zdrobit și opriți focul. Tochitura de porc este gata și poate fi servită cu mămăliguță, ou ochi și brânză rasă.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta