Paste cu conopidă și pesto
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 conopida
  • ulei de masline
  • 250g paste
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 50g stafide
  • 200g spanac
  • 1 lamaie - sucul si coaja
  • 50 grame pesto

Mod de preparare

1. Se incalseste cuptorul la 200 grade. Se pune ulei de masline intr-o tava, apoi se adauga conopida si se lasa la cuptor timp de 25 de minute sau pana cand devine usor aurie. Intre timp, se gatesc pastele in apa clocotita cu sare timp conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se stropesc cu ulei de masline si se tin la cald.

2. Intr-o tigaie mare, se incalzeste ulei la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa pe foc pana se inmoaie. Se adauga pastele fierte, conopida, stafidele, spanacul, coaja de lamaie si sucul si pesto, apoi amestecati pana se inmoaie. Se pot servi cu parmezan ras deasupra.