Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri. 

Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros. 

Palmieri din foietaj cu ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 350 g ciuperci
  • 1 cubuleț unt
  • 1 ceapă
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 2 căței de usturoi
  • 1 pachet aluat foietaj (400 g)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade. Lăsați aluatul foietaj să se dezghețe.

Tocați mărunt ceapa, usturoiul și ciupercile. Puneți untul într-o tigaie pe foc și, când s-a topit, adăugați legumele tocate. Asezonați cu sare și piper și cimbru și căliți la foc mic, până când apa s-a evaporat.

Întindeți aluatul pe o tavă. Distribuiți compoziția uniform, în strat subțire, peste tot aluatul. Începeți să rulați marginile dintr-o parte și din alta, simetric, până când ajungeți la mijloc. Tăiați transversal, cu un cuțit bine ascuțit, bucăți de 1 cm grosime.

Așezați palmierii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți cu ou bătut și dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când s-au rumenit.

Poftă bună!