Exista si alti factori de care trebuie sa tii cont, daca vrei rezultate pe termen lung, mai ales in ceea ce priveste mentinerea unei greutati optime. Iata cateva lucruri de care sa tii cont, pentru un corp armonios si ingrijit.

Somnul
Este recomandat ca adultii sa doarma 7-8 ore in fiecare noapte. Fara acest program, apar dezechilibre hormonale cu efecte negative asupra metabolismului. Lipsa somnului produce o pofta de mancare si mai mare, prin stimularea productiei de ghrelina, hormonul foamei.

Diversitatea scazuta a bacteriilor din intestine
Tractul gastrointestinal este casa a milioane de bacterii. Cercetarile au aratat o legatura intre bacteriile intestinale si obezitate. Unele bacterii precum Helicobactery pylori ajuta la reglarea hormonilor foamei.

O alta bacterie, Akkermansia muciniphila a fost asociata cu un nivel redus al zaharului din sange, insulina si grasime.

Este important sa mentii un echilibru al florei intestinale, prin evitarea produselor procesate, optarea pentru alimente fermentate, bogate in probiotice.

Dietele
Multe diete nu functioneaza si ajung sa contribuie la cresterea in greutate. In urma unui studiu s-a ajuns la concluzia ca dietele pot sa prezica tipul de ingrasare pe viitor.

Multe dintre persoanele care tin diete ani la rand, ajung sa se ingrase mai mult ca la inceput. Diferitele restrictii alimentare interfereaza cu activitatea metabolismului, unul dintre efecte fiind incetinirea acestuia.

Este indicat sa adopti un stil de viata cat mai sanatos, cu exercitii fizice regulate si metode de diminuare a stresului. Astfel vei ajunge mult mai rapid sa atingi greutatea dorita.

Stresul
Stresul elibereaza hormoni precum adrenalina, cu raspuns al organismului de lupta sau fuga, in contexte banale, de zi cu zi.

De asemenea, un alt hormon al stresului, cortizolul stimuleaza corpul sa se hraneasca din ce in ce mai mult si mai des. O data cu trecerea timpului, stresul poate sa duca la foame cronica si o senzatie continua de oboseala.

Incearca sa gasesti metode de relaxare si consuma o dieta bogata in produse vegetale si acizi grasi Omega-3.