6 mâncăruri nasoale pe care orice student le-a mâncat în facultate

facebook email
Adaugă rețeta »

student

6 mâncăruri nasoale pe care orice student le-a mâncat în facultate

Viața de student e grea, mai ales în ceea ce privește mâncarea. Oricine a trecut prin asta știe că sunt câteva alimente ”sfinte” care nu lipsesc din meniu.

A început facultatea. Ai plecat de acasă de la mâncarea bună gătită de mama și ai ajuns într-un oraș străin, în care totul e nou. Probabil că te întrebi deja cum o să supraviețuiești în următorii ani, mai ales dacă nu prea le ai cu gătitul sau nu ai posibilități.

Stai liniștit, te înțelegem perfect. De asta suntem aici și avem pentru tine un ghid de supraviețuire studențească. Te avertizăm din start că nu sunt în niciun caz mâncăruri sănătoase sau alegeri alimentare fericite. Dar decât să mori de foame, merge cam orice, nu-i așa?

1. Cartofi prăjiți și ouă ochiuri

Oricine știe să prăjească niște cartofi și să arunce un ou în ulei încins. Nu e mare filosofie, e ieftin și rapid și te poate salva atât de pe tine, cât și pe colegii de cameră. Dacă mai spunem și despre niște brânză rasă pe cartofi și câteva felii de bacon prăjit alături, parcă începe să îți plouă în gură, nu-i așa?

2. Pizza congelată

Sau pizza pentru leneși. Dacă ai cuptor în camera de cămin sau stai în chirie, te-ai scos. Nici nu trebuie să ai cine știe ce calități de bucătar, scrie pe cutie temperatura și timpul de coacere. PS: asigură-te că o scoți din ambalaj înainte de a o pune în cuptor, da? Just saying...

3. Tăiței instant

Nu sunt sănătoși, dar sunt o variantă perfectă ”de criză”. Când ajungi acasă seara, după cursuri, și nu ai nimic la îndemână. Îi scoți din ambalaj și torni niște apă fiartă peste, iar cina e gata. Totuși, reține că este o soluție de avarie, nu abuza de ea.

4. Spaghetti bolognese

Sau carbonara, sau ce vrei tu. Sau, mai bine zis, ce găsești la supermarket. Nu te speria, nu trebuie să faci tu sosul. Se găsește la borcan, gata făcut. Niște paste știe oricine să fiarbă, așa că nu e mare bătaie de cap.

PONT: Poți să o impresionezi și pe colega care îți place, pare că te-ai străduit ceva mai mult să gătești, așa că e o variantă bună și pentru o cină romantică în cămin.

5. Zacuscă

E sfântă, crede-ne pe cuvânt! Tradiția spune că niciun student nu pleacă la facultate fără câteva borcane de zacuscă de la mama sau de la bunica. Are termen mare de valabilitate și te salvează de fiecare dată când rămâi în pană de mâncare. Avantajul e că este făcută în casă, deci știi ce conține și nu îți faci griji că mănânci ceva nesănătos.

6. Pateu și orice mai poate fi întins pe pâine

Adică unt și dulceață, fasole bătută, salată de vinete sau orice mai poate fi pus pe o felie de pâine. La micul dejun, ca gustare sau cină rapidă, toate se pot transforma în ceva delicios când îți e extrem de foame.

Alternative sănătoase

Pachetul de acasă e sfânt când ești student. Mâncarea făcută de mama parcă devine și mai bună când vine sub formă se sacoșă ”plimbată” cu autocarul sau cu trenul.

Cantinele studențești sunt și ele o alternativă bună și ieftină când ești student. Dacă te prinde ora prânzului la cursuri, poți mânca în campusul universitar. Aproape toate facultățile au cantine proprii, cu prețuri ca pentru studenți și ai garanția că mâncarea este mereu proaspătă.

Dacă ești student în București, probabil știi deja despre renumita cantină a ASE-ului (cea de la Moxa). Un meniu cu ciorbă, fel principal și desert costă în jur de 10 lei. La Drept și la Medicină Veterinară se mai mănâncă bine și ieftin.

Voi ce ați mâncat cel mai mult în facultate?

Vezi si:
loading...

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Cum arată cel mai urât mirositor fruct din lume. Este INTERZIS în locurile publice

Pare greu de crezut, dar există în lume un fruct care miroase atât de urât, încât consumul lui este interzis în anumite locuri publice.

3 rețete italiene pe care le poți face cu ingrediente de la Lidl săptămâna aceasta

În perioada 16-22 octombrie, la Lidl este săptămâna italiană. Găsești o mulțime de ingrediente de inspirație italiană, iar noi îți...

Insectele vor fi introduse în meniurile restaurantelor din România, iar noi nu suntem pregătiți pentru asta!

Te-ai gândit vreodată că ai putea ajunge să mănânci insecte? Pe cât de scârbos sună, pe atât este de posibil. Specialiștii atrag...

Weekend break în Veliko Tarnovo. Ce și unde mâncăm?

Veliko Tarnovo, una dintre cele mai populare destinații din Bulgaria, este și un adevărat rai culinar pentru turiști. Am fost acolo și îți...

Lidl lansează Prosecco care nu provoacă mahmureală și abia așteptăm să ne convingem!

Cum ar fi să te poți bucura de oricât prosecco vrei, fără să îți faci griji pentru mahmureala de a doua zi? Da, visul oricărui iubitor de...

6 alimente pe care nu ar trebui să le mai cumperi NICIODATĂ

Unele alimente sunt atât de periculoase, încât în anumite țări au ajuns să fie interzise. Tu știi de ce ingrediente să te ferești?

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!