Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre.

Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1/4 cană orez
  • 5 căni apă sau supă de pui
  • 2 căni iaurt gras
  • 1 ou
  • 2 lingurițe făină
  • 2 lingurițe unt
  • 2 lingurițe mentă
  • sare

Mod de preparare

Pentru a face supa, puteți folosi zeamă în care ați fiert carne de pui, pe care ați strecurat-o. Puneți orezul la fiert în supa cu puțină sare și lăsați 15 minute, până când orezul este fiert.

Bateți oul împreună cu 2 lingurițe de făină, până când obțineți un amestec omogen. Adăugați iaurtul și amestecați bine. Adăugați 1-2 linguri de apă, cât să subțiați puțin compoziția.

Puneți amestecul într-o oală pe foc și fierbeți la foc foarte mic, adăugând câte un polonic din supă. Lăsați să mai fiarbă totul împreună 10 minute.

Când supa este gata, opriți focul. Puneți untul într-un vas pe foc, iar când s-a topit, adăugați menta și lăsați-o câteva minute. Opriți focul și turnați amestecul peste supă.

Serviți supa caldă. Poftă bună!