Dintre toate rețetele cu carne de vită, Stroganoff este una dintre cele mai apreciate și mai gustoase. Și pe bună dreptate! Rețeta aceasta datează de la sfârșitul anilor 1800 și are o poveste cel puțin interesantă. 

Un bucătar a câștigat un concurs de gătit în Rusia cu această rețetă de carne de vită. Cel care a consacrat-o era bucătarul personal al contelui Pavel Stroganoff, de aici și numele rețetei care a rămas același până astăzi. 

Există mai multe modalități de a face vită Stroganoff, o mulțime de rețete au apărut pe parcurs. Principiul este același, doar că ingredientele sunt ușor diferite. De exemplu, unele rețete nu conțin muștar, altele nu conțin sos de roșii etc. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă completă, delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată. 

Vită Stroganoff - rețeta originală
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 450 g mușchi de vită
  • 1 lingură făină
  • 60 ml coniac
  • 1 lingură sos worcestershire
  • 300 ml supă de vită
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 220 g smântână
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 1 linguriță paprika
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați carnea de pielițe și tăiați-o fâșii subțiri. Asezonați cu sare, piper și presărați făină peste carne. Puneți uleiul și jumătate din unt la încins, într-o tigaie pe foc. Când s-au topit, adăugați bucățelele de vită și căliți câteva minute.

Turnați coniacul și lăsați până când se evaporă alcoolul. Scoateți carnea din tigaie și adăugați ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit și ciupercile tăiate felii. Căliți 5 minute, după care adăugați din nou carnea în vas, turnați supa și lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până când carnea a devenit fragedă.

Amestecați smântâna cu paprika, pasta de roșii, muștar, sosul worcestershire și puneți câteva linguri din lichidul din tigaie, pentru a aduce la aceeași temperatură.

Turnați în tigaie și mai lăsați să fiarbă 2-3 minute. Opriți focul și serviți cu orez, piure, paste, cartofi natur sau orice altă garnitură vă place.

Poftă bună!