Carnea de vita este intotdeuna o alegere buna, iar reteta de mai jos se poate servi cu paste sau garnitura de orez.

Vita Stroganoff
Timp total 1 oră și 40 minute

Ingrediente

1 kg carne de vita 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 120g unt 4 cepe verzi, felii (numai partile albe) 4 linguri faina 300g supa de vita 1 lingurita mustar 170g conserva ciuperci, scurse 1/3 ceasca de smantana 1/3 ceasca vin alb

Mod de preparare

1. Se indeparteaza grasimea si se taie friptura in fasii de 2 cm lungime. Se condimenteaza cu 1/2 lingurita de sare si piper.

2. Intr-o tigaie mare, la foc mediu, se topeste untul si se rumenesc rapid bucatile de carne, apoi se scot si se lasa deoparte. Se adauga ceapa si se gateste la foc mic timp de 3-5 minute, apoi se pune peste carnea de vita.

3. Se amesteca faina in sucurile din tigaie. Se toarna supa de vita si se da in fiert, amestecand constant. Se reduce caldura si se adauga mustarul. Se adauga carnea si ceapa, se acopera si se fierbe timp de 1 ora sau pana cand carnea este frageda.

4. Cu cinci minute inainte de servire, se adauga ciupercile, smantana si vinul alb. Se asezoneaza cu sare si piper si se serveste.