Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles.

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Vită picantă în stil vietnamez
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 3 căni supă de vită
  • 1/4 cană sos sriracha
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir
  • 1/4 cană sos de soia
  • 350 g carne de vită
  • ceapă verde
  • noodles de orez
  • semințe de susan
  • ulei de susan

Mod de preparare

Tăiați carne de vită fâșii subțiri. Tocați mărunt ceapa, usturoiul, ghimbirul și ceapa verde.

Puneți carnea de vită într-un vas la marinat, împreună cu usturoiul și sosul de soia și lăsați așa 30 de minute.

Într-un vas tip wok, puneți ulei de susan, ceapa și ghimbirul. După ce s-au călit, puneți supa și lăsați până fierbe și scade semnificativ, după care adăugați carnea de vită marinată.

Lăsați să fiarbă cu capacul pus între 30 de minute și o oră, până când carnea de vită este bine gătită. Amestecați din când în când. La final, puneți sosul sriracha și ceapa verde și opriți focul.

Fierbeți noodles conform instrucțiunilor de pe pachet, în apă cu sare. Serviți vita cu sos alături de noodles și semințe de susan.

Poftă bună!