O reteta usoara si delicioasa, perfecta pentru un pranz usor.

Vinete Umplute Cu Feta
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 1 vanata, taiata pe jumatate, pe lungime
  • 100g rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 75g branza feta, maruntita
  • marar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Cu ajutorul unui cutit ascutit, se cresteaza partea din interior a vinetelor injumatatite. Se pun intr-o tava, impreuna cu rosiile, ceapa si usturoiul. Se stropesc cu ulei de masline, se asezoneaza, apoi se coc in cuptor timp de 30 minute.

2. Se scot ceapa, rosiile si usturoiul din tava si se transfera intr-un castron. Se pun jumatatile de vinete la cuptor si se lasa timp de inca 10-15 minute, pana cand interioru este moale.

3. Se scoate interiorul vinetei (se pastreaza cojile goale). Se adauga in vasul cu celelalte legume. Se amesteca usor, se adauga feta si cea mai mare parte din marar. Se asezoneaza, apoi se umplu cojile de vinete cu amestecul. Se mai lasa la cuptor timp de 15 minute. Se adauga mararul ramas si se servesc.