Atunci când ai poftă de ceva bun, dar care să nu te facă să te simți vinovat, poți alege o combinație de legume cu bacon, rumenite la cuptor. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar delicioasă. 

Dacă nu sunteți neapărat fan varză de Bruxelles gătită clasic, vă asigurăm că varianta aceasta, învelită în bacon și rumenită la cuptor, vă va cuceri imediat. Este crocantă, delicioasă, ușor de făcut, și o puteți servi atât ca gustare, cât și pe post de garnitură. 

Varză de Bruxelles învelită în bacon
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 450 g varză de Bruxelles
  • 2 lingurițe cimbru
  • 4 linguri muștar de Dijon
  • 1linguriță oțet de mere
  • sare
  • piper
  • 15 felii bacon
  • 2 lingurițe sirop de arțar sau miere

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade.

Spălați varza de Bruxelles și tăiați-o pe jumătate, pe lungime. Tăiați feliile de bacon pe jumătate.

Presărați sare, piper și cimbru peste jumătățile de varză și amestecați bine. Înveliți fiecare jumătate de varză în bacon, astfel încât să fie acoperită uniform.

Puneți varza îmbrăcată în bacon pe o tavă cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 40-45 de minute, sau până când s-au rumenit uniform. Întoarceți la fiecare sfert de oră, astfel încât să fie coapte pe toate părțile.

Pentru sos, amestecați muștarul, siropul de arțar, oțetul și un praf de sare.

Lăsați varza de Bruxelles să se răcească 10 minute, după care puteți servi.

Poftă bună!