Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Apare în Carne tocata, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu varza

Varză a la Cluj - rețetă tradițională
20 voturi
3 20

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă. Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți.

Varza a la Cluj are exact aceeași compoziție ca sarmalele, diferă doar prezentarea. Varza este tocată, iar ingredientele sunt așezate pe straturi. Unii sunt de părere că este mai ușor de făcut decât sarmalele, așa că vă invităm să o încercați. 

Ingrediente

  • 500 g carne tocată
  • 150 g orez
  • 150 ml bulion
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mărar uscat
  • 750 g varză murată
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați varza dacă este prea acră și tocați-o mărunt, ca pentru varza călită.

Tocați ceapa și căliți-o în puțin ulei. Fierbeți orezul în apă cu sare. Când ceapa s-a călit puneți-o peste carnea tocată. Aceasta poate fi de porc, vită, sau amestec. Condimentați cu sare, piper, cimbru și mărar uscat.

Tot ce aveți de făcut este să așezați preparatul în tavă. Un strat de varză murată, un strat de orez, apoi unul de carne tocată, încă unul de orez și la final un strat de varză.

Turnați bulionul deasupra și dați la cuptor pentru 45 de minute. La final, mai presărați cimbru sau mărar deasupra. Serviți cu smântână.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Carnati Cu Mere Si Cartofi La Cuptor

Acest fel de mancare este perfect pentru sezonul rece.

Somon La Gratar Cu Dressing De Capere Si Oregano

Un pranz usor de preparat si cu doar cateva ingrediente.

Vita Cu Broccoli Si Cartofi La Cuptor

O reteta simpla si gustoasa pentru un pranz in familie.

Ciorba De Fasole Ca La Mama Acasa

O supa care se poate servi cu panini cu ton.

Cotlet De Porc La Cuptor, O Reteta Super Delicioasa De Te Lingi Pe Degete

Bucura-te de aceasta friptura alaturi de o salata de cruditati.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta