Vânătă pane

Apare în Aperitive, Mancaruri, Mancaruri cu legume

Vânătă pane
6 voturi
5 6

Au apărut în piețe și supermarketuri vinetele de anul acesta, așa că o rețetă de vânătă pane este mai mult decât binevenită. Se face ușor, este delicioasă și o puteți face în varianta mai sănătoasă, la cuptor, fără să o prăjiți în ulei. 

Atunci când nu mai ai poftă de carne și vrei să prepari o cină rapidă, vânăta pane este o soluție foarte la îndemână. Se face exact ca șnițelul și o puteți savura caldă sau rece. 

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • 1 cană făină
  • 1 cană pesmet
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați vinetele și tăiați-le felii groase de jumătate de centimetru. Presărați sare peste ele și lăsați-le câteva minute să-și lase apă. Între timp, bateți ouăle cu puțin piper și sare într-un bol.

Puneți făina într-o farfurie, iar pesmetul și parmezanul în alta.

Tapetați vinetele cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de apă. Treceți fiecare felie de vânătă prin făină, apoi prin ou bătut, apoi prin pesmet și parmezan, exact ca la șnițel.

Mai departe, puteți prăji vânăta pane în ulei încins sau o puteți face la cuptor. Puneți hârtie de copt pe o tavă și ungeți-o cu puțin ulei. Puneți feliile de vinete și dați tava la cuptor. După 15 minute, întoarceți feliile de vinete pe partea cealaltă, pentru a se rumeni.

Dacă o prăjiți în ulei, puneți feliile de vinete în tigaia cu ulei încins și prăjiți la foc iute, câteva minute pe fiecare parte, până când vinetele s-au rumenit. Scoateți pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți cu sos de iaurt și usturoi sau simple.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Dovlecei Pane Cu Prosciuto Si Mozzarella

Un fel principal demn de cele mai sofisticate restaurante.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta