Trufe de ciocolată

Apare în Prajituri cu ciocolata, Prajituri fara coacere, Prajituri de casa

Trufe de ciocolată
7 voturi
3 7

Trufele de ciocolată sunt un desert pe cât de fin și delicat, pe atât de ușor de făcut. Trufele propriu-zise se fac din numai două ingrediente: ciocolată și smântână lichidă și sunt o variantă de dulce nemaipomenită. 

Le puteți îmbrăca în orice crustă vă place, dar trufele clasice sunt învelite în cacao. În afară de cacao, puteți folosi alune sau fistic mărunțit pentru a face o crustă crocantă și delicioasă.

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă
  • 700 g ciocolată neagră
  • alune prăjite
  • cacao
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți smântâna lichidă la fiert într-un vas pe foc. Între timp, tocați ciocolata cubulețe. Când smântâna începe să fiarbă, dați la o parte de pe foc și adăugați ciocolata. Amestecați cu un tel până când ciocolata s-a topit complet în contact cu smântâna fierbinte. După ce amestecul s-a răcit, turnați-l într-o tavă și dați la congelator.

Între timp, mărunțiți bine alunele cu ajutorul unui blender. Folosiți alune sărate, pentru că acea crustă se va potrivi perfect cu gustul trufelor.

Când crema de la congelator s-a întărit, le puteți modela fie cu mâna, fie cu ajutorul a două lingurițe. Crema trebuie să fie lipicioasă atunci când o modelați. Tăvăliți trufele prin cacao și prin alunele mărunțite, după care mai dați-le la congelator pentru încă o oră, pentru a se întări complet.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Trufe Cu Unt De Arahide Si Pretzel

Un desert care iti satisface atat pofta de dulce cat si de sarat.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta