Tortul Simnel este o reteta facuta deseori, de catolici, de Paste, asa ca daca nu stiai ce desert sa faci, il poti incerca pe acesta.

Tort Simnel De Ciocolata
Timp total 2 ore și 20 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 225g zahar
  • 4 oua
  • 225g faina neteda
  • 50g cacao, cernuta
  • 100g ciocolata, tocat
  • 125g cirese confiate, tocate
  • 400g stafide
  • 50g coaja de portocala confiata, tocata
  • 75g migdale tocate
  • 1 lingurita mix de condimente
  • Pentru decor:
  • 250g martipan
  • 3 linguri zahar pudra
  • flori de zahar sau flori comestibile

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun untul si zaharul intr-un bol mare si se bat bine pana capata o culoare palida si cremoasa.

2. Treptat, se adauga ouale, adaugand putina faina daca amestecul se taie. Se amesteca toate ingredientele de tort ramase pentru a face un amestec moale. Se incorporeaza bine si se pun in tava de tort captusita. Se coace timp de 30 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 150C si se coace timp de inca 1 ora si jumatate, pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se raceste in tava timp de 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

3. Se pastreaza o mica bucata de martipan pentru panglica, apoi se imparte restul in 3 si se ruleaza in fasii subtiri si lungi de aproximativ 40cm lungime. Se impletesc cele trei impreuna si se infasoara in jurul partii de sus a tortului.

4. Se amesteca zaharul impreuna cu 1-2 lingurite de apa sau suficienta pentru a face o glazura groasa. Se toarna in centrul tortului si se lasa sa se intareasca. Se decoreaza cu flori.