Un tort cremos pentru evenimente speciale.

Tort italienesc cu crema de branza
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1/2 ceasca de margarina, moale
  • 1/2 ceasca osanza
  • 2 cesti zahar
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2 cesti faina
  • 1 lingurita de drojdie
  • 1 ceasca de zer
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 1/3 cani fulgi de nuca de cocos
  • 1 cana nuci pecan, tocate
  • 5 albusuri de ou
  • 230g crema de branza
  • 1/2 ceasca de margarina
  • 4 cani zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 ceasca nuci pecan, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung trei tavi de tort si se tapeteaza cu faina.

2. Se bat albusurile de ou pana cand se intaresc.

3. Intr-un castron mare, se freaca 1/2 cana de margarina si osanza pana cand compozitia este cremoasa. Se adauga zaharul si se amesteca bine, apoi se incorporeaza galbenusurile de ou. Se amesteca impreuna faina si bicarbonatul de sodiu si se adauga, alternativ cu zerul, in amestecul crema. Se adauga 1 lingurita de vanilie, nuca de cocos si 1 ceasca de nuci pecan. Se incorporeaza albusurile de ou. Se pune compozitia in tavile pregatite.

4. Se coc timp de 25-40 de minute. Se racesc in tava timp de 10 minute, apoi se scot pentru a se raci complet.

5. Se combina crema de branza, 1/2 ceasca de margarina, zaharul pudra si 1 lingurita de vanilie. Se bate pana cand compozitia este cremoasa. Se adauga nuca de cocos. Se imprastie crema intre blaturile de tort si deasupra. Se decoreaza cu jumatate de ceasca de nuci pecan.