Acest tort se prepara prin suprapunerea clatitelor gata facute, avand intre ele o crema de ciocolata si alune de padure, apoi se coace inainte de servire.

Tort din clătite, cu ciocolată și alune

Ingrediente

  • 300g Nutella
  • 150ml smantana
  • 3 linguri de rom sau Frangelico
  • 16 clatite gata facute, aproximativ 20cm diametru
  • 70g alune prajite, tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun Nutella, smantana si Frangelico (sau rom), intr-o cratita si se incalzesc foarte usor, amestecand constant, sa se topeasca si sa se formeze un sos neted. Se lasa sa se raceasca usor.

2. Se pune o clatita intr-o tava de tort cu baza detasabila, apoi se intinde un strat subtire de crema cu spatele unei linguri si se presara cu alune. Se pune o alta clatita deasupra si se repeta pana cand toate clatitele au fost terminate (ultima clatita se lasa goala, chiar daca a mai ramas crema si alune). Se pune o placa termorezistenta pe partea de deasipra, apoi se coace timp de 20 de minute.

3. Se reincalzeste sosul de ciocolata. Se ia prajitura din cuptor, se indeparteaza cu grija placa din partea de sus, apoi se indeparteaza partile laterale ale tavii, lasand torul doar pe baza. Se stropeste cu sosul ramas si se presara cu alune. Se taie tortul de in felii. Se serveste cu smantana.