Tiramisu este un desert tipic italian, care a devenit popular în toată lumea. Există mai multe modalități de a-l prepara, dar rețeta originală de tiramisu este una singură. Fără frișcă, doar cu cremă pe bază de ouă și mascarpone. 

Tiramisu înseamnă, în limba italiană, ”ridică-mă” și este, așa cum sugerează și numele, o prăjitură irezistibilă. Astăzi vă prezentăm rețeta originală de tiramisu, așa cum o prepară italienii și cum o găsiți în restaurantele cu specific. 

Tiramisu - rețeta originală
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 6 gălbenușuri
  • 4 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 450 g mascarpone
  • 2 pachete pișcoturi
  • 400 ml cafea neagră
  • 2 lingurițe rom
  • cacao pentru decor

Mod de preparare

Faceți cafeaua și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.

Într-un bol, bateți gălbenușurile cu mixerul, împreună cu 1/4 din cantitatea de zahăr. Mixați câteva minute, până când crema se deschide la culoare și capătă volum.

Încorporați brânza mascarpone treptat, fără să mixați mai mult decât trebuie, pentru că riscați să se taie crema.

Separat, bateți albușurile cu restul de zahăr până când capătă volum și se transformă într-o spumă densă. Încorporați spuma peste crema de mascarpone, amestecând de jos în sus, cu un tel.

Amestecați cafeaua cu romul, după ce s-a răcit. Pregătiți o tavă în care veți monta prăjitura. Înmuiați fiecare pișcot în cafea, pentru 1-2 secunde. Așezați un strat de pișcoturi în tavă.

Puneți 1/3 din cremă și întindeți bine. Continuați cu încă un strat de pișcoturi înmuiate în cafea, apoi încă un strat de cremă și tot așa. La final, vine ultimul strat de cremă și deasupra cacao pudrată.

Dați la frigider pentru câteva ore, ideal peste noapte, înainte de a servi.