Sigur ați văzut pe internet, măcar o dată, torturile acelea spectaculoase, îmbrăcate în batoane de ciocolată Kit Kat și cu bomboane coloare deasupra. Sunt un desert care îți ia ochii, iar copiii le adoră, pentru că arată senzațional.

Un tort Kit Kat este foarte simplu de făcut și puteți folosi orice bază de tort, pe care să-l îmbrăcați în batoane de ciocolată. Poate fi un tort de ciocolată, sau la fel de bine poate fi un tort cu cremă albă, dar acoperit de batoane de ciocolată.

Astăzi vă propunem o rețetă de tort de ciocolată cu cafea, foarte simplu de făcut și foarte gustos. Aroma intensă a cefelei și dulceața ciocolatei se combină perfect, iar detaliul final, batoanele Kit Kat, îl transformă într-un desert special.

Tort de ciocolată Kit Kat
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 275 g făină
  • 450 g zahăr
  • 125 g cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte
  • 240 ml cafea (expresso)
  • 180 ml ulei
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:
  • 60 g cacao
  • 125 ml apă
  • 350 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g ciocolată neagră
  • 250 g mascarpone
  • Pentru decor:
  • 6-7 pachete Kit Kat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Cerneți făina, cacaoa, praful de copt într-un bol. Puneți într-un vas pentru mixer zahărul, ouăle, vanilia, laptele, untul și uleiul și mixați bine. Începeți să încorporați amestecul de făină și cacao, adăugând câte o lingură. Nu uitați praful de sare!

Când ingredientele s-au combinat, opriți mixerul și încorporați cafeaua răcită, cu ajutorul unei spatule.

Împărțiți compoziția în două și coaceți blaturile pe rând, 30-35 de minute, sau până când trec testul scobitorii.

Cât timp blaturile se răcesc, vă veți ocupa de cremă. Topiți ciocolata la microunde sau la bain marie. Dați apa în clocot și amestecați cu cacaoa. Adăugați untul, zahărul și mixați până când se omogenizează. Turnați ciocolata topită și răcită și, în final, crema mascarpone și mai amestecați un minut cu mixerul.

Pentru a monta torul, puneți primul blat pe o tavă și 1/3 din cremă deasupra. Întindeți crema și puneți și celălalt blat. Apăsați ușor pentru a se combina cu crema.

Puneți restul de cremă deasupra și pe lateralul tortului, astfel încât să fie îmbrăcat complet în cremă de ciocolată.

Rupeți batoanele de Kit Kat și lipiți-le pe tort, de jur împrejur, ca și cum ați forma un grilaj.

Lăsați la rece câteva ore înainte de a servi.

Poftă bună!