Tort De Ciocolata Cu Cirese, Fara Faina
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 375g unt
  • 500g ciocolata neagra
  • 6 oua, plus 6 galbenusuri
  • 310g zahar pudra
  • 250g cirese, fara samburi, taiate pe jumatate
  • 125g fructe de padure proaspete sau congelate mixte
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort. Se pun untul și ciocolata intr-un castron mare, termorezistent, asezat peste o oala de apa ce fierbe si se agita timp de 4-5 minute, pana se topesc si se omogenizeaza. Se raceste usor.

2. Se pun ouale, galbenusurile de ou si 200g de zahar intr-un mixer electric si se bat la viteza medie timp de 10 minute sau pana cand se dubleaza in volum. Se pune o treime din amestecul de ou in cel de ciocolata, se amesteca, apoi se adauga restul. Se pune aluatul in tava pregatita si se coace timp de 35-40 minute, pana cand este gata. Se raceste complet in tava inainte de a se scoate.

3. Intre timp, se combina 110g de zahar cu 60 ml de apa intr-o cratita mica, la foc mediu si se fierbe timp de 3 minute, pana cand este redus si siropos. Se pun fructele intr-un bol, se toarna siropul de zahar peste ele, apoi se racesc.

4. Se pudreaza tortul de ciocolata cu zahar pudra si se serveste cu sos de cirese.