Niciun tort nu poate fi mai usor de facut decat acesta!

Tort De Ciocolata
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

3 portocale, coaja taiata felii subtiri 260g zahar pudra 300g ciocolata neagra (70% cacao), tocata 50g fulgi de migdale 190g unt 4 oua 225g migdale macinate 2 lingurite praf de copt 2 x 100g ciocolata cu portocale 60ml smantana 2 linguri de suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se pune coaja intr-o cratita, se acopera cu apa si se da in fiert. Se scurge, apoi se repeta procesul de doua ori. Se pune coaja in cratita, se adauga 110g de zahar si 125ml apa. Se aduce la fierbere la foc mediu, apoi se fierbe timp de 15 minute sau pana cand siropul este gros si coaja devine translucida. Se scurge si se pune siropul deoparte. Cand se raceste coaja, se amesteca cu zahar.

2. Se pune ciocolata neagra, intr-un castron termorezistent. Se toarna 150ml de apa clocotita peste si se amesteca pana cand se omogenizeaza.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se zdrobesc fulgii de migdale. Cu ajutorul unui mixer electric, se bat 150g unt, restul de 150g zahar si 1/2 lingurita pana compozitia este pala si pufoasa. Se adauga ouale unul cate unul, se bate dupa fiecare, apoi se adauga amestecul de ciocolata. Se cern migdalele macinate peste si praful de copt, se adauga fulgii de migdale si coaja de portocale si se amesteca pentru a combina. Se pune intr-o tava unsa si se coace. Se coace pe raftul de jos al cuptorului timp de 50-55 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi se intoarce pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.

4. Se amesteca ciocolata cu portocale, restul de unt si smantana intr-un bol asezat peste o cratita cu apa fierbinte pana se topesc. Se raceste, apoi se intinde peste tort. Se lasa sa se intareasca, apoi se taie si se serveste.