Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum.

Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai. 

Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g ciocolată
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 150 g unt (opțional)
  • 300 g biscuiți
  • Pentru decor:
  • ciocolată neagră topită
  • ciocolată albă topită

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de ganache-ul de ciocolată. Pentru o cremă de calitate, folosiți ingrediente de calitate.

Puneți frișca lichidă într-un vas pe foc. Când aceasta s-a încălzit și dă semne că începe să fiarbă, opriți focul.

Rupeți ciocolata în bucăți și puneți-o în vasul cu frișca încălzită. Lăsați câteva minute să se topească, după care amestecați bine cu un tel. Puneți untul tăiat cubulețe (acesta este opțional) și încorporați-l și pe el. Veți obține o cremă de ciocolată lucioasă și subțire ca și consistență.

Lăsați să ajungă la temperatura camerei, după care dați crema la frigider. Nu vă faceți griji dacă pare prea lichidă, aceasta se va întări la frigider și atunci când o veți mixa.

După ce crema a stat o oră la frigider, o puteți folosi ca atare, dacă vreți o cremă subțire, sau o puteți bate cu mixerul, pentru a obține un ganache de ciocolată perfect, spumos, aerat.

Pentru a monta tortul, puneți un strat de biscuiți, unul de cremă într-o tavă, alternativ, până când ajungeți la înălțimea dorită sau până când terminați ingredientele.

La final, decorați cu ciocolată topită. Dați tortul la frigider pentru câteva ore, pentru ca biscuiții să se înmoaie.