Dacă aveți poftă de ceva bun și ușor de făcut, acest tort de biscuiți cu ciocolată este ideal. Se face repede, la rece, nu are nevoie de cuptor și este un desert simplu, dar foarte gustos.

Tortul de biscuiți cu ciocolată va fi pe gustul copiilor, dar și pe placul celor mari și vă puteți juca cu ingredientele, astfel încât să adaptați rețeta la propriile gusturi.

De exemplu, puteți folosi biscuiți integrali sau biscuiți digestivi, iar la ciocolată puteți opta pentru ciocolată amăruie, dacă nu vreți ca tortul să fie așa dulce. Rețeta este foarte simplă și nu aveți cu ce să dați greș. 

Tort de biscuiți cu ciocolată și alune (fără coacere)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 65 g unt
  • 120 g ciocolată
  • 1 ou
  • 30 g zahăr
  • 1 linguriță esență de rom
  • 250 g biscuiți de tip cookies
  • 70 g nuci/ alune de pădure
  • 50 g cireșe confiate
  • 125 ml frișcă lichidă (opțional)

Mod de preparare

Topiți la bain marie ciocolata, împreună cu untul. Amestecați până când cele două s-au topit complet și s-au amestecat și lăsați amestecul deoparte. Când s-a răcit puțin, puteți adăuga esența de rom.

Separat, amestecați oul cu zahărul și o lingură de apă. Puneți amestecul la bain marie, deasupra unei oale cu apă care fierbe (puteți folosi aceeași apă cu care ați topit ciocolata) și amestecați, având grijă ca temperatura să nu fie prea ridicată, astfel încât oul să nu se coaguleze. După 4-5 minute ar trebui să obțineți o cremă omogenă și zahărul să se topească.

Rupeți biscuiții în bucățele, amestecați cu ciocolata și jumătate din amestecul de nuci și cireșe. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, iar deasupra puneți restul de nuci și cireșe.

Lăsați la frigider pentru cel puțin o oră, după care puteți decora cu frișca bătută cu mixerul.

Poftă bună!