Desi sfecla nu este tocmai un ingredient obisnuit pentru dulciuri, acest tort este pur si simplu divin.

Tort Cu Sfecla Si Ciocolata Cu Lapte
Timp total 3 ore

Ingrediente

  • 200g ciocolata cu lapte
  • 200g unt
  • 80ml apa
  • 250g faina
  • 200g zahar brun
  • 200g zahar pudra
  • 50 g pudra de cacao
  • un varf de cutit de sare
  • 3 oua
  • 80 ml lapte batut
  • 1 sfecla rosie (320 g), rasa
  • Crema de portocale si ricotta:
  • 300g ricotta
  • 1 portocala - coaja
  • 30g zahar pudra
  • Ganache de ciocolata:
  • 200ml smantana lichida
  • 200g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se ung 2 tavi de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pun ciocolata, untul si 80 ml de apa intr-un vas termorezistent, asezat peste o oala de apa ce fierbe usor si se amesteca pana cand se topeste si se combina. Se pun deoparte sa se raceasca.

3. Se combina faina, zaharul, cacao si un varf de cutit de sare intr-un bol. Cu ajutorul unei furculite, se bat ouale si lapte batut intr-un bol separat, pana la omogenizare, apoi se adauga sfecla rasa. Se adauga amestecul de ciocolata si amestecul de sfecla rosie. Se imparte aluatul in mod egal intre tavi si se coace timp de 1 ora si 5 minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca complet in tavi.

4. Intre timp, pentru crema de ricotta, se pun toate ingredientele intr-un blender si se amesteca pana la omogenizare.

5. Pentru Ganache, se pune smantana intr-o cratita la foc mediu si se lasa la foc mic. Se pune ciocolata intr-un castron si se toarna smantana peste ciocolata, apoi se amesteca pana se topeste. Se lasa deoparte, amestecand la fiecare 10 minute, timp de 30 de minute sau pana se ingroasa.

6. Se intinde crema de ricotta peste partea de sus si partile laterale ale unuia dintre blaturi, apoi se adauga, deasupra, cel de-al doilea blat. Se intinde ganache peste partea de sus si partile laterale ale stratului superior de tort. Se amesteca cu crema de ricotta pentru a crea un efect de ombre. Se adauga sfecla rosie rasa si se serveste.