Tort Cu Ciocolata Si Rahat
Timp total 2 ore și 40 minute

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 220g zahar pudra
  • 125g faina de migdale
  • 500g halva de cacao, tocata
  • 150g curmale fara samburi, tocat
  • 2 portocale - coaja rasa
  • 120g ciocolata neagra, fin tocata
  • 60 ml coniac
  • 2 linguri de petale de trandafir uscate comestibile
  • 2 linguri fistic
  • 2 linguri de seminte de rodie (optional)
  • crengute de menta
  • Glazura de ciocolata:
  • 100ml smantana lichida
  • 150g ciocolata neagra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat albusurile cu un mixer pana cand se formeaza varfuri rigide. Treptat, se adauga zahar, apoi bate timp de 5 minute sau pana se ingroasa.

2. Se adauga migdale, halva, curmale, coaja rasa si ciocolata pana se omogenizeaza. Se toarna amestecul in tava de tort, apoi se coace timp de 1 ora si 20 de minute sau pana se usuca.

3. In timp ce este cald, se fac mai multe gauri in partea de sus a tortului cu un bat. Se toarna coniac peste tort, apoi se lasa sa se raceasca complet in tava.

4. Intre timp, pentru glazura, se pun crema si ciocolata intr-o tigaie la foc mic, amestecand pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de 30 minute sau pana capata o consistenta groasa.

5. Se transfera pe un platou si se toarna glazura de ciocolata, permitandu-i sa se scurga pe partile laterale. Se decoreaza cu petale de trandafir, nuci, seminte de rodie si menta.