Cand vei gusta acest tort, vei fi convins ca ai intrat in Paradisul dulciurilor.

Tort Cu Amaretto Si Migdale
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao), taiata bucatele
  • 150g migdale
  • 6 oua, separate
  • 180g zahar pudra
  • 50ml Amaretto
  • Pentru ganache:
  • 200g ciocolata neagra (70% cacao), faramitata
  • 100g smantana
  • 30g migdale, felii
  • 20g fulgi de migdale

Mod de preparare

1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180C. Intr-o cratita mare, la foc mic, se topesc untul si ciocolata. Se adauga migdalele macinate, apoi se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

2. Se bat galbenusurile de ou si zaharul cu un mixer electric timp de 5 minute sau pana cand compozitia devine palida si cremoasa. Se adauga amestecul de ciocolata si se omogenizeaza.

3. In alt castron, se bate albusul de ou cu un mixer electric pana cand se formeaza varfuri rigide. Se adauga Amaretto in amestecul de ciocolata, impreuna cu o lingura mare de albus de ou batut, apoi, folosind o lingura mare de metal, se incorporeaza, cu atentie, si restul. Se pune aluatul in tava de tort si se coace pe raftul din mijloc timp de 35-40 minute, pana cand blatul este ridicat si ferm la atingere.

4. Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute, apoi se pune pe un platou sa se raceasca complet.

5. Pentru Ganache, se pune ciocolata intr-un castron termorezistent, asezat peste o cratita cu apa fierbinte pana cand ciocolata se topeste. Se ia de la cadura, se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute, apoi se amesteca lent pana cand se formeaza un Ganache gros. Se pune deoparte sa se raceasca, acoperit cu folie.

6. Se incalzeste o tigaie si se prajesc feliile si fulgii de migdale timp de 3-4 minute, pana cand se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca.

7. Se imprastie Ganache-ul racit peste tort, apoi se decoreaza cu migdale prajite si se serveste.