Torturile aperitiv sunt spectaculoase, delicioase și arată excepțional pe masă, atunci când aveți musafiri sau la o ocazie specială. Un tort aperitiv în straturi colorate vă propunem și noi astăzi. Nu aveți cum să vă dezamăgiți musafirii cu acest preparat, dimpotrivă, vă vor cere rețeta.

Pentru o variantă light a tortului, puteți înlocui maioneza cu iaurt sau cu maioneză light. Dacă nu vreți să serviți preparatul sub formă de tort, puteți să amestecați toate ingredientele, ca la salată. 

Tort aperitiv cu somon afumat
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 300 g somon afumat
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • 1 sfeclă
  • 5 linguri maioneză
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • câteva felii de somon afumat
  • pătrunjel

Mod de preparare

Fierbeți cartofii, morcovii și sfecla întregi, dar separat, ca pentru salata boeuf. Fierbeți ouăle 4-5 minute, astfel încât să fie fierte tare. Lăsați ouăle și legumele să se răcească complet înainte de a le curăța și tăia.

Tăiați somonul fâșii sau cubulețe și păstrați puțin și pentru decor. Tăiați legumele și ouăle cubulețe sau dați-le pe răzătoarea mare. Tot ce mai aveți de făcut este să asamblați tortul. Pregătiți o tavă rotundă cu pereți detașabili.

Puneți primul strat de somon, apoi ceapa tăiată cubulețe. Urmează cartofii, plus o lingură de maioneză întinsă deasupra. Un strat de ouă fierte, apoi morcovii și încă o lingură de maioneză. În fine, sfecla și restul de maioneză deasupra. Asezonați cu sare și piper între straturi. Decorați cu somon afumat și cu pătrunjel proaspăt.

Lăsați tortul la rece câteva ore, după care puteți îndepărta pereții tăvii și servi.

Poftă bună!