Deserturile în mai multe culori sunt printre cele mai spectaculoase. Nimic nu se compară cu aspectul de la interior, atunci când tai un tort sau o prăjitură colorată. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar de efect. Un tort zebră, adică în straturi subțiri de alb și negru, glazurat cu ciocolată și fulgi de cocos. Îl puteți pregăti pentru orice ocazie și sigur nu veți da greș cu el, indiferent ce musafiri pretențioși ați avea. 

Tort "zebră" cu glazură de ciocolată și cocos
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru blatul negru:
  • 6 linguri cacao
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură făină
  • 6 linguri lapte
  • Pentru blatul alb:
  • 3 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 2 căni zahăr
  • 5 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de cocos
  • 3/4 cană lapte de cocos
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1/2 linguriță esență de cocos
  • 1/2 cană lapte de cocos sau frișcă lichidă
  • fulgi de cocos pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă rotundă cu unt și făină.

Pentru blatul negru, amestecați ingredientele uscate într-un bol, apoi încorporați laptele călduț, amestecând încontinuu. Lăsați deoparte.

Pentru blatul alb, puneți făina, sarea și praful de copt într-un bol. Bateți untul împreună cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Adăugați, unul câte unul, ouăle, iar la final, esențele. Încorporați alternativ făina și laptele de cocos, amestecând încontinuu.

Puneți o treime din amestecul alb peste blatul de cacao făcut anterior și omogenizați.

Acum este momentul să asamblați blatul. Puneți un polonic din blatul alb în patru locuri din tavă. Deasupra, puneți câte un polonic din blatul negru. Continuați așa până când terminați compoziția și blatul ajunge să fie la același nivel pe toată suprafața tăvii.

Dați la cuptor pentru 50-60 de minute, sau până când blatul trece testul scobitorii.

Cât timp tortul se răcește puțin, puteți pregăti glazura. Puneți toate ingredientele în afară de fulgii de cocos într-un vas pe foc și încălziți până când laptele sau frișca dă în clocot. Opriți focul și amestecați, astfel încât ciocolata să se topească.

Turnați glazura peste tort și presărați fulgi de cocos. Serviți după ce s-a răcit.

Poftă bună!