Tort ”zebră” cu glazură de ciocolată și cocos

Apare în Prajituri cu ciocolata, Torturi, Dulciuri

Tort ”zebră” cu glazură de ciocolată și cocos
6 voturi
5 6

Deserturile în mai multe culori sunt printre cele mai spectaculoase. Nimic nu se compară cu aspectul de la interior, atunci când tai un tort sau o prăjitură colorată. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar de efect. Un tort zebră, adică în straturi subțiri de alb și negru, glazurat cu ciocolată și fulgi de cocos. Îl puteți pregăti pentru orice ocazie și sigur nu veți da greș cu el, indiferent ce musafiri pretențioși ați avea. 

Ingrediente

  • Pentru blatul negru:
  • 6 linguri cacao
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură făină
  • 6 linguri lapte
  • Pentru blatul alb:
  • 3 căni făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g unt
  • 2 căni zahăr
  • 5 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de cocos
  • 3/4 cană lapte de cocos
  • Pentru glazură:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 1/2 linguriță esență de cocos
  • 1/2 cană lapte de cocos sau frișcă lichidă
  • fulgi de cocos pentru decor
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți o tavă rotundă cu unt și făină.

Pentru blatul negru, amestecați ingredientele uscate într-un bol, apoi încorporați laptele călduț, amestecând încontinuu. Lăsați deoparte.

Pentru blatul alb, puneți făina, sarea și praful de copt într-un bol. Bateți untul împreună cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Adăugați, unul câte unul, ouăle, iar la final, esențele. Încorporați alternativ făina și laptele de cocos, amestecând încontinuu.

Puneți o treime din amestecul alb peste blatul de cacao făcut anterior și omogenizați.

Acum este momentul să asamblați blatul. Puneți un polonic din blatul alb în patru locuri din tavă. Deasupra, puneți câte un polonic din blatul negru. Continuați așa până când terminați compoziția și blatul ajunge să fie la același nivel pe toată suprafața tăvii.

Dați la cuptor pentru 50-60 de minute, sau până când blatul trece testul scobitorii.

Cât timp tortul se răcește puțin, puteți pregăti glazura. Puneți toate ingredientele în afară de fulgii de cocos într-un vas pe foc și încălziți până când laptele sau frișca dă în clocot. Opriți focul și amestecați, astfel încât ciocolata să se topească.

Turnați glazura peste tort și presărați fulgi de cocos. Serviți după ce s-a răcit.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Inghetata De Avocado Si Cocos

Combinatia dintre nuca de cocos, avocado si lime este absolut magica si este atat de simplu de preparat incat si copiii o pot face.

Tort De Ciocolata

Niciun tort nu poate fi mai usor de facut decat acesta!

Batoane De Cocos Cu Caise - Fara Coacere

O prajitura pentru care nu ai nevoie de cuptor este un desert perfect.

Pui Cu Cocos Si Curry - Reteta Braziliana

Puiul si bamele sunt gatite intr-un sos cremos, cu lapte de cocos si unt de arahide, in aceasta reteta braziliana de curry.

Oua De Cocos

Un preparat inedit pe care trebuie sa-l incerci macar o data.

Tort Din 3 Ingrediente

50% cheesecake, 50% tort de ciocolata alba, 100% incredibil de gustos.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta