Tochitură de porc simplă și delicioasă

Apare în Carne de porc, Mancaruri cu carne, Mancaruri

Tochitură de porc simplă și delicioasă
1 voturi
5 1

Tochitura de porc este una dintre mâncărurile tradiționale, care nu lipsesc de pe mesele românilor, mai ales iarna. Și asta pentru că se face ușor, este sățioasă și este o mâncare la îndemână când aveți la dispoziție carne de porc.

Tochitura se poate face din mai multe feluri de carne, dar cel mai simplu este să combinați carne macră cu cârnați și, opțional, ficat de porc. Cârnații afumați îi vor da o aromă deosebită preparatului. Tochitura se servește, în mod obișnuit, cu mămăliguță, dar puteți să o savurați și cu pâine. 

Ingrediente

  • 400 g carne de porc (pulpă)
  • 100 g ficat
  • 300 g cârnați afumați
  • sare
  • piper
  • 2 căței de usturoi
  • foi de dafin
  • 1/2 linguriță paprika
  • 2 linguri de untură
  • un pahar de vin
  • 4 linguri bulion
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

Curățați carnea de pielițe și tăiați-o cubulețe. Tăiați și ficatul cubulețe, iar cârnații rondele.

Puneți un vas cu untură sau ulei pe foc la încins. Adăugați bucățelele de carne și pe cele de ficat și usturoiul tocat mărunt. Rumeniți-le timp de 10 minute sau până când și-au schimbat culoarea. Asezonați cu sare și piper, turnați vinul și puneți 1-2 foi de dafin. Lăsați să fiarbă înăbușit, cu capacul pus, până când alcoolul s-a evaporat parțial, iar carnea este aproape gătită.

Adăugați cârnații tăiați felii și mai lăsați pe foc 20 de minute sau până când aceștia sunt gătiți. Cârnații se fac cel mai repede, de aceea nu trebuie să-i punem de la început.

La final, adăugați bulionul și paprika, mai puneți sare și piper dacă mai este nevoie și lăsați pe foc până când sosul scade și ajunge la consistența dorită.

Serviți tochitura cu mămăliguță, ou ochi și telemea. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta