O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut.

Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Tocăniță de vită cu cartofi
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 800 g carne de vită
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 tulpini țelină
  • 500 ml apă
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • foi de dafin
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță chimion
  • 1/2 pahar de vin
  • 250 ml pastă de roșii

Mod de preparare

Tăiați carnea de vită cubulețe și adăugați condimentele peste ea. Amestecați bine și puneți un vas cu câteva linguri de ulei pe foc. Puneți carnea condimentată și căliți bine pe toate părțile, până când și-a schimbat culoarea.

Turnați vinul și lăsați să fiarbă înăbușit, până când acesta se evaporă. Între timp, tăiați ceapa, usturoiul, morcovul, țelina și cartofii cuburi. Lăsați-le deoparte.

Puneți apa peste carnea de vită și lăsați să fiarbă o jumătate de oră. Adăugați apoi legumele, foi de dafin și pasta de tomate, amestecați bine și mai lăsați la foc mic până când legumele și carnea sunt bine gătite, aproximativ o oră.

La final, dizolvați amidonul în câteva linguri de apă și turnați în oală. Scoateți foile de dafin și mai lăsați pe foc până când sosul s-a legat și s-a îngroșat puțin.

Serviți tocănița cu o lingură de smântână și verdețuri, sau simplă.

Poftă bună!