O reteta de inspiratie chinezeasca, al carei ingredient secret este otetul de mere.

Tocanita de porc dulce-acrisoara
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 450g carne de porc, taiata cubulete
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sos de soia
  • 1 albus de ou
  • 2 cepe verzi, tocate
  • 1/2 cana de amidon de porumb
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 3 teline, taiate in bucati
  • 1 ardei gras verde, taiat in bucati
  • 1 ceapa medie, taiata in bucati
  • 1 ceasca de apa
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 ceasca zahar
  • 1/3 cana otet de mere
  • 1/4 cana suc de rosii
  • 1/2 lingurita sos de soia
  • 230g ananas
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1/4 cana de apa

Mod de preparare

1. Se pune carnea de porc intr-un castron mediu si se asezoneaza cu 1 lingurita sare, 1/4 lingurita de zahar si 1 lingurita de sos de soia. Se amesteca albusul de ou cu ceapa verde. Se acopera si se lasa la frigider cel putin 1 ora.

2. Se incalzeste 1 litru de ulei intr-o tigaie.

3. Se acopera carnea de porc cu 1/2 cana de amidon de porumb si se prajeste in ulei timp de 10 minute, pana cand se rumenesc uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.

4. Se incalzeste o lingura de ulei intr-un wok la foc mediu. Se adauga telina, ardeiul verde si ceapa si se gatesc pana se inmoaie. Se condimenteaza cu sare si zahar. Se ia de pe foc si se lasa deoparte.

5. Intr-o cratita mare, se amesteca 1 cana de apa, 1/4 lingurita de sare, 3/4 cesti de zahar, otet de mere, sos de rosii si 1/2 lingurita de sos de soia. Se da in fiert si se adauga carnea de porc, amestecul de telina si ananasul cu suc. Se pune din nou pe foc si se agauga 2 linguri de amidon de porumb si 1/4 cana de apa. Se amesteca bine si se serveste.