Adaugă rețeta »

Tocanita de porc cu mustar si salvie

Apare în Mancaruri cu carne, Fripturi

Tocanita de porc cu mustar si salvie
2 voturi
3 2

Dureaza aproape 3 ore pana cand acest preparat este gata, insa merita fiecare minut.

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 200g bacon afumat, taiat in bucati
  • 1.2 kg carne de porc, taiata in bucati de 5 cm
  • 400g ceapa verde, curatata
  • 55g unt, moale
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 450ml cidru
  • 450ml supa de pui
  • 1 lingura salvie, tocata
  • 3 teline, taiate in felii mici
  • 30g faina
  • 2 linguri mustar
  • 4 linguri smantana
Timp de preparare: 2 ore si 50 minute
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pune o cratita pe foc, se adauga o lingura si jumatate de ulei, apoi se prajesc bucatile de bacon pana cand capata o culoare maronie. Se scot pe o farfurie.

2. Se incalzeste restul de ulei in cratita si se prajeste carnea de porc, apoi se lasa deoparte cand este gata. Se caleste ceapa si se lasa deoparte.

3. Se pune jumatate din untul in cratita, se adauga ceapa si carnea, salvia, apoi se toarna cidrul si supa, amestecand din cand in cand. Se acopera cu un capac, apoi se transfera la cuptor timp de 1/2 ore.

4. Se adauga telina si se baga, din nou, la cuptor timp de inca 30 de minute.

5. Se scoate cratita din cuptor, se pune pe aragaz si se lasa sa dea in fiert. Se amesteca untul ramas cu faina pentru a obtine o pasta neteda. Se adauga pasta, treptat, atat cat este necesar, pana cand se formeaza un sos gros. Se adauga mustarul si smantana apoi se fierbe timp de 1-2 minute. Se asezoneaza dupa gust si se serveste.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Tocanita de porc cu mustar si salvie" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!