Tocaniță de pipote cu ceapă

Tocanița de pipote cu ceapă este un preparat deloc pretențios, ușor de făcut, cu ingrediente puține și ieftine, dar care vine la pachet cu un gust senzațional. În plus, poate fi savurată atât la prânz cât și la cină, deci în aproape orice moment al zilei.

Un alt bonus este faptul că tocănița de pipote cu ceapă poate fi mâncată cu o varietate mare de garnituri, de la o felie simplă de pâine, salată, piure de cartofi, orez și până la paste.

Pentru mulți, reprezintă gustul copilăriei, o mâncare pregătită destul de des de mamele și bunicile noastre.

Dacă ești gazda unei mese în familie, această rețetă de tocăniță de pipote cu ceapă este, cu siguranță, varianta câștigătoare. În fond, cine nu se bucură când i se pune în față un preparat delicios, o încântare pentru papilele gustative? În rândurile de mai jos, vei afla care sunt ingredientele de care ai nevoie, ce pași ai de urmat și vei vedea cât de rapid și ușor se prepară această mâncare bogată în vitamine și proteine.

Rețeta de tocaniță de pipote cu ceapă

Timp total 1 oră și 50 minute

Ingrediente

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă:

  • Un kilogram de pipote proaspete de pui
  • Patru sau cinci cepe mari
  • Două sute de grame de roșii în suc propriu
  • O cană de pastă de roșii de casă
  • Sare și piper, după gust
  • O lingură de boia de ardei dulce
  • O lingură de mărar uscat
  • Trei linguri de ulei
  • Trei căței de usturoi

Mod de preparare

Întâi, se pun pipotele într-un vas suficient de mare cu apă rece și se lasă în jur de 20 de minute. Se schimbă apa, se pun pipotele înapoi în lichid și se mai lasă încă 20 de minute. Se scurg pipotele, se spală bine și se lasă la scurs într-o sită.

Vei trece apoi la ceapă, pe care o vei curăța, spăla și toca în bucăți nu foarte mici.

Se scot roșiile din cutie și se taie cuburi mici.

Apoi, se ia o oală în care să încapă ingredientele, se toarnă puțin ulei și se pune pe foc la încins. Se adaugă pipotele scurse și se lasă la înăbușit în jur de cinci minute. Se acoperă cu apă, se adaugă sarea, piperul și boiaua dulce - cantitățile se modifică în funcție de propriile preferințe.

Se coperă vasul cu un capac și se lasă la fiert – dacă în timpul preparării îți dai seama că mai este nevoie de apă, poți completa, dar ai grijă să folosești apă caldă.

În momentul în care pipotele sunt pătrunse cam pe jumătate, se pune și ceapa tocată. După alte 15 minute, se pun și roșiile tăiate cubulețe.

Compoziția se lasă la fiert la foc potrivit. Când pipotele sunt pătrunse bine, se adaugă pasta de roșii de casă și mărarul uscat.

Usturoiul se curăță și el și se pisează, apoi este pus în mâncare. Amestecă apoi cu grijă și mai lasă oala pe foc acoperită încă zece minute.

Tocănița de pipote cu ceapă se servește caldă, cu garnitura preferată lângă.