Tocană marocană de vinete

Apare în Mancaruri de post, Mancaruri cu legume, Mancaruri

Tocană marocană de vinete
1 voturi
3 1

Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete autentice sau inspirate din alte bucătării, tocănițele se pot servi ca atare sau le puteți alătura o carne. 

Astăzi vă propuem o rețetă inspirată din bucătăria marocană, cu vinete și năut, delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut. 

Ingrediente

  • 1 vânătă mare
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • chimion
  • paprika
  • 400 g roșii la conservă
  • 1 cană de apă
  • 200 g năut fiert
  • 2 lingurițe harissa
  • 1 linguriță zahăr
  • pătrunjel și lămâie pentru servit
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați vânăta și tăiați-o cubulețe. Presărați sare și puțin ulei de măsline peste ea și amestecați bine. Puneți pe o tavă tapetată cu hârtie și dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când cubulețele de vânătă s-au rumenit.

Între timp, tocați ceapa și usturoiul și puneți-le la călit într-o tigaie cu puțin ulei. Asezonați cu sare și piper și lăsați 3-4 minute. Adăugați roșiile, apa și năutul și lăsați să fiarbă 7-8 minute.

Când vânăta este gata, puneți cubulețele în vas. Adăugați condimentele, zahărul și harissa și mai lăsați pe foc 5 minute. Opriți focul și decorați cu pătrunjel proaspăt și cu felii de lămâie.

Serviți alături de carne, orez sau simplă. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Pizza Indiana Cu Miel Si Vinete

Masa perfecta pentru serile pe care vrei sa le petreci pe canapea, in fata televizorului.

Vinete Umplute Cu Feta

O reteta usoara si delicioasa, perfecta pentru un pranz usor.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta