Tobă de porc - rețetă tradițională

Apare în Carne de porc, Mancaruri cu carne

Tobă de porc - rețetă tradițională
4 voturi
5 4

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai. 

Ingrediente

  • 1 căpățână de porc
  • rinichii
  • inima
  • 1/4 ficat de porc
  • o fâșie de șorici
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 3 linguri oțet
  • membrană pentru umplut (stomac de porc)
Timp de preparare: 3 ore
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați bine capul și organele de porc și tăiați-le bucăți. Puneți apă rece peste ele și puțin oțet. În acest fel, organele vor elimina sângele și mirosul care a mai rămas. Lăsați-le așa o jumătate de oră.

Scurgeți apa și mai clătiți cu un jet de apă rece, după care puneți totul la fiert. Adăugați sare, piper și foi de dafin și aveți grijă să îndepărtați spuma tulbure care se adună la suprafață.

Lăsați să fiarbă la foc potrivit cel puțin două ore. Între timp, curățați bine stomacul de porc și puneți-l în apă cu oțet, pentru a scăpa de miros.

Când carnea a fiert, tocați-o cubulețe, la cuțit. Asezonați cu sare și piper după gust și puneți puțină zeamă din vasul în care a fiert carnea. Umpleți stomacul de porc cu amestecul de carne și coaseți cu ac și ață. Faceți câteva găuri cu acul și puneți din nou la fiert, în apa în care au fiert organele de porc, 30-40 de minute.

După ce a fiert, scoateți toba și așezați un tocător de lemn și o greutate deasupra, pentru a se presa. Lăsați așa până a doua zi, după care puteți tăia toba.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Medalion De Porc Cu Chilli, Lamaie Si Smantana

Un preparat perfect pentru un pranz in familie.

Porc Cu Tarhon

E gata in 20 de minute si nu contine foarte multe calorii.

Cotlete De Porc Cu Sos Tonkatsu

O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Porc Cu Sos Remoulade De Telina

Un preparat care este gata in numai 30 de minute.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta