Atunci când te gândești la tiramisu, te gândești la un desert dulce, dar cu o aromă intensă de cafea și cacao, nu-i așa? Ce-ai zice dacă astăzi îți propunem un altfel de tiramisu, de căpșuni?

Acest tiramisu la pahar, cu cremă de mascarpone, pișcoturi și căpșuni proaspete este delicios și răcoritor, perfect pentru perioada aceasta a anului. Se face ușor, nu necesită coacere și nu este un desert extrem de dulce. E, mai degrabă, un desert fresh, perfect de savurat atunci când ai poftă de ceva bun și răcoritor. 

Tiramisu de căpșuni
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 120 g mascarpone
  • 1 ou
  • 2 lingurițe + încă o lingură zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 120 ml frișcă lichidă
  • 10-12 pișcoturi
  • 300 g căpșuni
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • mentă pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Curățați căpșunile și tăiați-le în sferturi, dar păstrați câteva pentru decor. Puneți căpșunile într-un bol, alături de zahăr și zeamă de lămâie. Pasați cu ajutorul unui blender, până când zahărul s-a dizolvat.

Separat, bateți gălbenușul de ou cu o lingură de zahăr, până când capătă o culoare gălbuie. Adăugați brânza mascarpone și mixați până când se omogenizează.

Într-un alt vas, bateți cu mixerul frișca lichidă până când capătă volum și devine densă. Încorporați frișca în crema de mascarpone, amestecând cu grijă cu o spatulă.

Începeți să montați deserturl, în cupe sau boluri. Puneți un strat de pișcoturi, apoi 2-3 lingurițe din sosul de căpșuni făcut la început, un strat de cremă de mascarpone și câteva felii de căpșuni proaspete.

Continuați așa până când umpleți vasul. Ultimul strat trebuie să fie de mascarpone și căpșuni proaspete.

Lăsați câteva ore la frigider înainte de a servi, pentru ca pișcoturile să aibă timp să se înmoaie.

Poftă bună!