Tiramisu cu rom, cafea si topping de melasa

Apare în Tiramisu, Dulciuri

Tiramisu cu rom, cafea si topping de melasa
8 voturi
4 8

Daca esti iubitor de cafea, atunci asta este desertul pe care il cautai! Am mentionat ca are si un strop de rom?

Ingrediente

  • 150ml cafea tare
  • 4 linguri de rom
  • 5 lingurite melasa de zahar
  • 40g zahar auriu
  • 2 oua, separate
  • 250g mascarpone
  • extract de vanilie
  • 20 piscoturi
  • 1 lingura de zahar Muscovado
Timp de preparare: 2 ore
Vezi si:

Mod de preparare

1. Se amesteca romul cu cafeaua si 2 lingurite de melasa de zahar. Cand zaharul s-a dizolvat, se toarna intr-un castron.

2. Se lasa deoparte 2 linguri de zahar. Se bat galbenusurile de ou si zaharul auriu ramas timp de aproximativ 4 minute, pana cand este palid si gros.

3. Se amesteca branza mascarpone intr-un alt castron pana cand este neteda, apoi se adauga amestecul de galbenus de ou, impreuna cu extractul de vanilie. Se bat spuma albusurile de ou intr-un castron, apoi se incorporeaza treptat zaharul auriu ramas. Se incorporeaza amestecul in mascarpone.

4. Se inmoaie jumatate din piscoturi in cafea si se aseaza unul langa celalalt pe un platou. Se adauga jumatate din amestecul de mascarpone si se intinde uniform. Se acopera cu un alt strat de piscoturi si restul amestecului de mascarpone. Se raceste in frigider timp de o ora si jumatate.

5. Se amesteca melasa cu zaharul muscovado si se presara pe partea superioara a desertului. Se raceste timp de 15-20 de minute pentru a permite dizolvarea zaharului inainte de servire.
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Prajitura Cu Nuci Si Cafea

Arata minunat si poti fi sigur ca e la fel de gustoasa!

Castagnole Cu Lichior De Cafea

Daca esti un fan al gogosilor, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta.

Mangomisu - Tiramisu Cu Mango

Usor, proaspat si plin de mango, este varianta tropicala de tiramisu.

Tort Cu Cafea Si Crema Tiramisu

Desertul perfect pentru iubitorii de cafea.

Pannacotta Cu Cafea Si Fursecuri Ricciarelli

Un desert italienesc, cremos si cu aroma de cafea.

Tiramisu Inghetat

Cunoscut sub denumirea de "Il diplomatico" in Italia, acest desert poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta