Oricând ai poftă de ceva bun și rapid, sau trebuie să prepari niște aperitive pentru musafiri, un platou cu tartine te scoate din încurcătură. Astăzi vă propunem o rețetă de tartine cu mazăre și pesto, delicioase, colorate și foarte simplu de făcut. 

Tot ce aveți de făcut este să puneți toate ingredientele în blender și să le pasați. În cinci minute aveți deja crema pentru tartine pregătită și tot ce trebuie să mai faceți este să o întindeți pe feliile de pâine. 

Tartine cu mazăre și pesto
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 350 g mazăre
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 50 g parmezan ras
  • 1 baghetă
  • 3-4 lingurițe pesto
  • roșii cherry pentru decor

Mod de preparare

Fierbeți mazărea în apă cu puțină sare sau la abur, dar nu o lăsați până fierbe complet. Mazărea trebuie să rămână puțin al dente, pentru că oricum va fi pasată, pentru a-și păstra culoarea verde.

Puneți mazărea, usturoiul, sare, piper, ulei de măsline și pesto într-un robot de bucătărie sau blender și pasați bine totul. La final, adăugați parmezanul și mai amestecați o dată. Dacă este nevoie, mai puteți pune sare și piper după gust.

Tăiați bagheta felii și prăjiți-le. Ungeți tartinele cu amestecul de mazăre și decorați cu roșii cherry.

Poftă bună!