Deserturile inspirate de dulciuri celebre cum ar fi Kinder, Snickers sau Oreo au un succes deosebit și nu sunt deloc greu de făcut. Fie că vorbim despre torturi, prăjituri sau cheesecake, aceste deserturi sunt foarte apreciate și populare. 

Este și cazul acestei tarte Snickers, delicioasă, crocantă, dulce și cu un gust ușor sărat, în același timp. Aveți nevoie de cremă de caramel sărat, pe care o puteți găsi în supermarketuri sau o puteți prepara după rețeta de AICI

Tartă Snickers cu caramel sărat
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 220 g alune prăjite și sărate
  • 125 g făină
  • 25 g zahăr brun
  • 115 g unt
  • 45 ml apă rece
  • caramel sărat
  • 225 g ciocolată cu lapte
  • 30 g unt de arahide
  • batoane Snickers pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-un robot de bucătărie, amestecați făina, jumătate din alune și zahărul brun. Adăugați apa rece și mixați până când obțineți un aluat. Mai adăugați apă dacă mai este nevoie, până ajunge la consistența dorită.

Puneți aluatul într-o tavă pentru tartă și nivelați. Dați la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când aluatul s-a rumenit.

Lăsați să se răcească, timp în care pregătiți crema de caramel sărat. Cât caramelul încă este călduț, încorporați alunele în el. Turnați crema peste blat și dați la frigider pentru o oră.

Pentru topping, topiți ciocolata împreună cu untul de arahide. Turnați peste prăjitură și decorați cu bucățele de Snickers și/ sau cu alune.

Dați la frigider tarta pentru cel puțin două ore înainte de a o savura.

Poftă bună!