Italienii au o slabiiune pentru budincile facute cu nuci si branzeturi cremoase. Aceasta tarta merge exceptional de bine cu o cafea tare dupa o masa copioasa.

Tarta Cu Ricotta  Si Migdale
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 150g fulgi de migdale
  • unt
  • 50g bucata de croissant sau briosa
  • 6 oua
  • 100g zahar
  • 1 portocala - coaja rasa
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 500 g de ricotta
  • 200g coaja de portocale zaharisita
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun migdalele pe o foaie de copt, apoi se prajesc in cuptor timp de 8-10 minute pana devin maronii. Se unge o tava de tort cu unt. Intr-un blender, se macina migdalele, alaturi de croissant/briosa pana se formeaza un pesmet grosier.

2. Se pune o mana de amestec in tava unsa si se agita in repetate randuri, pentru a tapeta partile laterale si partea inferioara cu un strat subtire. Se scutura orice exces si se lasa deoparte.

3. Se pun ouale si zaharul in blender si se amesteca cateva minute pana cand amestecul devine mai palid si spumant. Se adauga cojile de citrice, amestecul ramas de migdale, ricotta si coaja confiata, apoi se amesteca foarte scurt pentru a combina usor.

4. Se pune amestecul in tava preparata si se coace timp de aproximativ 35 de minute sau pana cand tarta se simte ferma la atingere. Se raceste in tava, apoi se rastoarna si se serveste, pudrata cu zahar.