Un mod delicios de a folosi fructele, intr-unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti prepara.

Tarta Cu Nectarine Si Migdale
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 3 nectarine mari, felii subtiri
  • 50g fulgi de migdale
  • 50g pudra de migdale
  • 3 linguri de faina
  • 125g de zahar pudra
  • 2 oua, plus 2 galbenusuri
  • 250ml smantana
  • 4 linguri de rom sau brandy

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun jumatate dintre nectarine si jumatate dintre fulgii de migdale intr-un vas termorezistent.

2. Intr-un castron, se amesteca impreuna pudra de migdale, faina si zaharul, cu un varf de sare. Folosind un mixer, se bat usor ouale si galbenusurile, adaugand treptat ingredientele uscate pentru a evita formarea cocoloaselor. Odata ce amestecul are consistenta unei paste groase, se adauga smantana si alcoolul pentru a face un aluat neted. Se toarna peste fructele si migdalele din vas, apoi se aseza usor, deasupra, fructele ramase si se imprastie cu migdalele ramase.

3. Se lasa la cuptor 45-50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa timp de 20 de minute, apoi se serveste cu smantana.