Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe. 

Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați. 

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 5 mere
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 100 ml coniac sau lichior din mere
  • 1 păstaie de vanilie

Mod de preparare

Presărați făină pe blatul de lucru și întindeți aluatul foietaj, astfel încât foaia de aluat să fie mai mare decât tava, pentru a acoperi și pereții tăvii și pentru ca marginile să poată fi aduse peste umplutură.

Curățați merele, tăiați-le în jumătăți sau sferturi și îndepărtați cotoarele și părțile stricate.

Într-o tigaie pe foc, adăugați zahărul și coniacul. Aveți grijă, pentru că s-ar putea ca alcoolul să se aprindă. Lăsați până când alcoolul s-a evaporat și zahărul începe să se caramelizeze, apoi adăugați semințele de la păstaia de vanilie, untul și merele.

Opriți focul și acoperiți merele cu sosul caramel. Puneți foaia de aluat într-o tavă și adăugați merele caramelizate. Împăturiți marginile peste mere și dați la cuptor pentru 25-30 de minute.

Tăiați și serviți tarta după ce s-a răcit puțin. Poftă bună!