Adaugă rețeta »

Tarta cu coacaze negre, branza de capra si cimbru

Apare în Dulciuri, Tarte

Tarta cu coacaze negre, branza de capra si cimbru
2 voturi
5 2

Combinata cu un blat cu ovaz si un topping dulce acrisor, branza de capra este perfecta pentru acest desert special.

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 150g biscuiti digestivi
  • 125g unt
  • 1 lingura de miere
  • 50g fulgi de ovaz
  • 1 portocala - coaja rasa
  • Pentru umplutura:
  • 1 baton de vanilie
  • 300ml smantana
  • 65g zahar
  • 250g branza de capra moale
  • Pentru topping:
  • 11/2 foi de gelatina
  • 200g coacaze negre, spalate
  • 50g zahar
  • 3-4 crengute de cimbru
Timp de preparare: 1 ora
Vezi si:

Mod de preparare

1. Pentru baza, se pun biscuitii intr-un blender si se macina, apoi se lasa deoparte. Se topesc untul si mierea intr-o cratita, apoi se adauga biscuitii, ovazul si coaja de portocale. Se amesteca bine. Se preseaza compozitia pe fundul unei tave de tarta si se lasa sa se raceasca timp de 1 ora.

2. Intre timp, se despica batonul de vanilie si se razuiesc semintele intr-un bol. Se adauga smantana si zaharul, apoi se amesteca cu ajutorul unui mixer electric pana cand smantana se intareste.

3. Se adauga branza de capra in castron, amestecand usor pana cand se combina complet. Se raspandeste amestecul peste baza de biscuiti si se lasa la frigider timp de o ora.

4. Intre timp, pentru topping, se inmoaie frunzele de gelatina in apa rece timp de 5 minute pentru a se inmuia. Se pun coacazele intr-o cratita cu 1 lingurita de apa, zahar si cimbru. Se gatesc usor, amestecand adesea, pana cand fructele sunt moi (aproximativ 5 minute). Se scurg frunzele de gelatina, apoi se amesteca usor in fructele de padure. Se lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.

5. Se scot crengutele de cimbru din toppingul de coacaze, apoi se pun peste stratul de branza. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 3-4 ore sau pana cand topping-ul se intareste. Se scoate din tava si se serveste.
recomandări
Ești pasionat de bucătărie? Ai o rețetă interesantă și vrei să o impărtașești si celorlalți? Adaugă rețeta »
Dacă ți-a plăcut rețeta noastră "Tarta cu coacaze negre, branza de capra si cimbru" nu uita să-i faci un review.

Comentarii

Trebuie sa vezi si...

Tarta Cu Ricotta Si Portocale

Un desert racoritor, perfect dupa o masa copioasa.

Negrese Cu Fistic Si Coacaze

Clasica reteta de negresa, reinventata intr-un desert plin de arome.

Cheesecake Cu Ricotta Si Coacaze

Un desert fara zahar adaugat, deci nu ai de ce sa te simti vinovat!

Budinca De Ciocolata Cu Coacaze

Un desert perfect si rapid pentru sarbatori.

Tarta Cu Gin Tonic

Este cocktailul preferat, transformat intr-o prajitura cremoasa. Ce poti sa-ti doresti mai mult?

Biscuiti Cu Branza Roquefort Si Susan

Sunt perfecti langa un Prosecco la cocktailuri sau petreceri.

Biscuiti Cu Branza Si Sos De Rosii - Reteta De Halloween

Creeaza o atmosfera infricosatoare de Halloween cu aceste aperitive.

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta


Hai in comunitatea noastra!