Combinata cu un blat cu ovaz si un topping dulce acrisor, branza de capra este perfecta pentru acest desert special.

Tarta cu coacaze negre, branza de capra si cimbru
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 150g biscuiti digestivi
  • 125g unt
  • 1 lingura de miere
  • 50g fulgi de ovaz
  • 1 portocala - coaja rasa
  • Pentru umplutura:
  • 1 baton de vanilie
  • 300ml smantana
  • 65g zahar
  • 250g branza de capra moale
  • Pentru topping:
  • 11/2 foi de gelatina
  • 200g coacaze negre, spalate
  • 50g zahar
  • 3-4 crengute de cimbru

Mod de preparare

1. Pentru baza, se pun biscuitii intr-un blender si se macina, apoi se lasa deoparte. Se topesc untul si mierea intr-o cratita, apoi se adauga biscuitii, ovazul si coaja de portocale. Se amesteca bine. Se preseaza compozitia pe fundul unei tave de tarta si se lasa sa se raceasca timp de 1 ora.

2. Intre timp, se despica batonul de vanilie si se razuiesc semintele intr-un bol. Se adauga smantana si zaharul, apoi se amesteca cu ajutorul unui mixer electric pana cand smantana se intareste.

3. Se adauga branza de capra in castron, amestecand usor pana cand se combina complet. Se raspandeste amestecul peste baza de biscuiti si se lasa la frigider timp de o ora.

4. Intre timp, pentru topping, se inmoaie frunzele de gelatina in apa rece timp de 5 minute pentru a se inmuia. Se pun coacazele intr-o cratita cu 1 lingurita de apa, zahar si cimbru. Se gatesc usor, amestecand adesea, pana cand fructele sunt moi (aproximativ 5 minute). Se scurg frunzele de gelatina, apoi se amesteca usor in fructele de padure. Se lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.

5. Se scot crengutele de cimbru din toppingul de coacaze, apoi se pun peste stratul de branza. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 3-4 ore sau pana cand topping-ul se intareste. Se scoate din tava si se serveste.