Dacă sunteți fani ciocolată, nu aveți voie să ratați acest desert. O tartă cremoasă și delicioasă, cu baza crocantă, care se poate face foarte ușor acasă.

Tarta cu ciocolată este o rețetă inspirată din bucătăria franceză, la fel ca majoritatea deserturilor fine. Pentru această rețetă puteți folosi aluat pentru tartă cumpărat sau îl puteți face în casă. De asemenea, puteți pregăti o cantitate mai mare de aluat și păstra la congelator pentru data viitoare când faceți tartă.

O parte importantă din secretul reușitei constă în calitatea ciocolatei pe care o folosiți. Este ingredientul de bază din această rețetă și cum va fi ciocolata, așa va fi și tarta. Așadar, optați pentru o ciocolată de calitate, cremoasă, densă și cu gust bogat. 

Tartă cu ciocolată
Timp total 1 oră

Ingrediente

Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt rece 2 linguri zahăr pudră 2 gălbenușuri 5 linguri de apă Pentru umplutură: 250 g ciocolată cu peste 60% cacao 200 ml smântână lichidă 200 ml lapte 3 ouă 70 g unt 100 g zahăr

Mod de preparare

Amestecați făina cu untul tăiat bucățele, până obțineți un aluat sfărâmicios. Începeți să încorporați gălbenușurile și apa și frământați până obțineți un aluat omogen.

Întindeți aluatul într-o tavă rotundă, pentru tartă, tapetată cu unt. Întindeți aluatul și pe pereții tăvii, astfel încât să îmbrăcați interiorul tăvii în aluat.

Dați aluatul la frigider pentru un sfert de oră, după care îl puteți pune la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. În acest fel, aluatul se va coace uniform înainte să puneți crema și nu va rămâne gustul acela de aluat necopt la bază.

Pentru umplutură, puneți laptele, zahărul, smântâna și untul într-o oală pe foc și lăsați până ajunge la temperatura de fierbere. Puneți amestecul peste ciocolata ruptă în bucăți și amestecați până când ciocolata s-a topit. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând cu un tel până se încorporează.

Turnați amestecul de ciocolată în tavă, peste aluat și dați din nou la cuptor, la 170 de grade, pentru 25 de minute. Când tarta este gata, ciocolata va fi închegată și lucioasă la suprafață.

Lăsați tarta să se răcească, apoi puneți-o la frigider pentru 2-3 ore înainte de a o servi.

Poftă bună!