Savureaza un desert dulce-sarat, alaturi de familie si prieteni!

Tarta Cu Capsuni Si Covrigei
Timp total 2 ore și 25 minute

Ingrediente

  • 2 cana covrigei zdrobiti
  • 3/4 cana unt topit
  • 1/4 cana zahar
  • Pentru cheesecake:
  • 230g crema de branza
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 1/2 cana frisca
  • Pentru topping de capsuni:
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana apa
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 1/2 lingura jeleu de capsuni
  • capsuni proaspete

Mod de preparare

1. Pentru a face crusta de covriegei, se incalzeste cuptorul la 170C. Intr-un bol mare, se amesteca covrigeii zdrobiti, untul si zaharul pana se combina. Se transfera intr-o tava de tarta, presand ferm, folosind partea de jos a unui pahar. Se coace 10 minute si se lasa sa se raceasca complet.

2. Pentru a face cheesecake-ul, se bate crema de branza pana se omogenizeaza. Se adauga zahar si vanilie si se bate pana se omogenizeaza, apoi se adauga smantana si se bate din nou pana se formeaza varfuri rigide. Se intinde in crusta racita.

3. Pentru a face topping-ul, se combina zahar, apa si amidon de porumb si se dau in fiert. Se fierb timp de 2 minute, amestecand constant pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc. Se adauga jeleul si se amesteca pana se omogenizeaza.

4. Se aranjeaza capsunile intr-un singur strat peste crema de branza, apoi se toarna jeleul. Se baga la frigider timp de 2 ore.