Tartă caprese - simplă și rapidă

Apare în Tarta, Aperitive

Tartă caprese - simplă și rapidă
2 voturi
4 2

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală. 

Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj sau aluat pentru tartă
  • roșii
  • mozzarella
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • un ou
Timp de preparare: 45 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Spălați roșiile și tăiați-le felii de aprox. 1 cm grosime. Puneți feliile de roșii pe o tavă și dați-le la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute. În acest fel, roșiile vor elimina din apă și nu riscați ca aluatul de tartă să se umezească din cauza lor.

Între timp, întindeți aluatul într-o tavă și tăiați mozzarella felii. Așezați, alternativ, o felie de roșie, una de mozzarella și o frunză de busuioc, având grijă să lăsați marginile libere.

Presărați sare și piper și stropiți cu puțin ulei de măsline. Ungeți marginile cu ou bătut și presați-le ușor. Dați tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până când aluatul este rumenit.

La final, puteți adăuga puțin pesto peste tartă. Tăiați și serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Tartă de ciocolată cu zmeură

Nu există desert mai romantic decât cele cu ciocolată, așa că, dacă vrei să impresionezi pe cineva cu ceva dulce, tarta de ciocolată...

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)

Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care...

Piept de pui caprese

Fiecare bucătărie internațională are numeroase feluri de a prepara și servi carnea, fie ea de pui, vită sau porc. Rețeta pe care v-o...

Tocăniță de dovlecei simplă și rapidă

Tocănițele, aceste mâncăruri tradiționale, ieftine și ușor de preparat, sunt întotdeauna o alegere sănătoasă pentru un...

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și...

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta