O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală. 

Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Tartă caprese - simplă și rapidă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj sau aluat pentru tartă
  • roșii
  • mozzarella
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt
  • un ou

Mod de preparare

Spălați roșiile și tăiați-le felii de aprox. 1 cm grosime. Puneți feliile de roșii pe o tavă și dați-le la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute. În acest fel, roșiile vor elimina din apă și nu riscați ca aluatul de tartă să se umezească din cauza lor.

Între timp, întindeți aluatul într-o tavă și tăiați mozzarella felii. Așezați, alternativ, o felie de roșie, una de mozzarella și o frunză de busuioc, având grijă să lăsați marginile libere.

Presărați sare și piper și stropiți cu puțin ulei de măsline. Ungeți marginile cu ou bătut și presați-le ușor. Dați tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, sau până când aluatul este rumenit.

La final, puteți adăuga puțin pesto peste tartă. Tăiați și serviți după ce s-a răcit. Poftă bună!