Deserturile pe bază de paste și de orez sunt cele care ne aduc cel mai mult aminte de copilărie. Orez cu lapte, griș cu lapte, fidea cu lapte. Toți am crescut cu aceste deserturi și le savurăm cu plăcere și acum, de câte ori avem ocazia. 

Astăzi vă propunem o altă rețetă care ne aduce aminte de copilărie: tăiței cu nucă și pesmet caramelizat, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos. Puteți folosi tăiței din comerț sau îi puteți face în casă.  

Tăiței cu nucă și pesmet caramelizat - desertul copilăriei
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • zahăr
  • pesmet
  • nucă
  • 1/2 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Puteți folosi paste sau tăiței din comerț sau le puteți face în casă. Pentru a prepara tăițeii în casă, amestecați două ouă cu 200 g făină și un praf de sare. Frământați până când obțineți un aluat omogen.

Întindeți aluatul de paste pe o suprafață tapetată cu făină sau dacă aveți o mașină de făcut paste, folosiți-o.

Tăiați aluatul foarte subțire, sub formă de tăiței și folosiți făină pentru ca aceștia să nu se lipească între ei.

Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Între timp, ne vom ocupa de crumble. Într-o tigaie pe foc, puneți zahăr și pesmet. Când zahărul începe să se topească, amestecați energic pentru a se combina cu pesmetul. Lăsați doar până când capătă o culoare aurie, apoi amestecați bine din nou și dați la o parte de pe foc.

Trageți puțin la tigaie și nucile, cât să devină crocante, fără să le ardeți.

Ultimul pas este să fierbem tăițeii. Puneți pastele când apa fierbe și amestecați bine, să nu se lipească. Dacă folosiți tăiței proaspeți este nevoie de 1-2 minute pentru a fierbe. Dacă folosiți tăiței la pungă, fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Mărunțiți nuca cu ajutorul unui cuțit sau robot de bucătărie. Scurgeți tăițeii de apă și puneți peste ei crumble de pesmet și zahăr și un praf de scorțișoară. Amestecați, iar deasupra adăugați nucă mărunțită.

Serviți desertul cald. Poftă bună!