Pho este o reteta de supa vietnameza facuta cu ierburi si carne - in acest caz - pui.

Supa Pho De Pui
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 1,2 kg de carne de pui
  • 30g ghimbir proaspat
  • 30g ceapa rosie
  • 5cm baton de scortisoara
  • 1 anason
  • 2 pastai de cardamom
  • 1-2 linguri de sos de peste
  • 600g noodles (taitei de orez)
  • coriandru, menta si busuioc
  • ardei iute, taiat in felii
  • lime
  • sos de chilli, sos de soia si sos de peste (optional)

Mod de preparare

1. Se pune puiul intr-o oala mare si se adauga apa rece pentru a-l acoperi. Se da in fiert si se fierbe timp de 10 minute.

2. Se pune oala intr-un loc racoros pentru a se raci pana la temperatura camerei. Se pune oala din nou pe foc, se da in fiert, apoi se fierbe timp de 30 de minute. Se lasa din nou intr-un loc racoros pentru a se raci pana la temperatura camerei.

3. Se pune puiul pe un platou (se pun oala si supa de la pui deoparte). Se indeparteaza pielea si se dezoseaza, apoi se taie carnea.

4. Se pun oasele in supa si se fierbe usor timp de aproximativ o ora pana cand se ingroasa usor. Se elimina orice spuma.

5. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Se pun ghimbirul intreg, necuratat si ceapa rosie, necuratata pe o foaie de copt si se baga la cuptor timp de 40-50 de minute, intorcandu-se ocazional. Se lasa sa se raceasca timp de un minut, apoi se curata usor ghimbirul si ceapa. Se paseaza si se adauga peste supa.

6. Intr-o tigaie uscata, se prajesc scortisoara, anasonul si cardamomul. Se adauga la supa, apoi se asezoneaza cu 1-2 linguri de sos de peste. Se fierbe pentru o ora, pana raman aprozimativ 3 litri de supa.

7. Intre timp, se gatesc noodles conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, apoi se clatesc cu apa calda de la robinet.

8. Se gusta supa si se adauga mai mult sos de peste, daca este necesar.

9. Pentru a servi pho in mod traditional, se pune o cratita cu apa la fiert. Se imparte fideaua intre bolurile de supa, apoi se toarna apa fierbinte si se lasa cateva secunde (aceasta reincalzeste fideaua si incalzeste bolurile). Se scurg, apoi se adauga supa. Se acopera cu ierburi, carne de pui si ardei iute. Se serveste cu lime si, daca doriti, ardei iute, soia si sos de peste.