Supă Miso cu tofu și varză chinezească

Apare în Supe de legume, Supe, Supe si ciorbe

Supă Miso cu tofu și varză chinezească
1 voturi
5 1

Supa Miso sau Miso Soup este un preparat care nu lipsește de pe mesele japonezilor. Se mănâncă la toate mesele, inclusiv la micul dejun, în cantități mici. Rețeta originală se face cu un anumit tip de alge și nu lipsește brânza tofu.

Astăzi vă propunem o rețetă de miso mai altfel, adaptată, care conține și ghimbir, morcov și varză în loc de alge. Este o sursă excelentă de vitamine și un boost pentru sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. 

Ingrediente

  • 750 ml supă de pui sau de legume
  • o bucățică de ghimbir
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1/2 varză chinezească
  • 1 morcov
  • 2 lingurițe de pastă miso
  • sos de soia
  • 100 g tofu
Timp de preparare: 30 minute
Vezi si:

Mod de preparare

Puneți supa la fiert într-o oală pe foc. Curățați și tăiați fâșii ghimbirul, usturoiul și ardeiul iute. Adăugați-le în supă, acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă timp de 5 minute.

Între timp, tăiați fâșii varza și tocați morcovul julien. Adăugați-le în oală și mai lăsați să fiarbă 5 minute. Adăugați pasta miso și sos de soia după gust. Opriți focul, puneți tofu tăiat cubulețe și lăsați supa să stea câteva minute înainte de a o servi.

Poftă bună!
recomandări

Trebuie sa vezi si...

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de...

Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Jamie Oliver

Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei,...

facebook whatsapp email

Autentifica-te pentru a comenta